«Україна – велика багатонаціональна країна, але її народ повинен бути єдиний в бажанні благополуччя і процвітання для своєї Батьківщини» – Муфтій України шейх Ахмед Тамім

582
«Украина - большая многонациональная страна, но ее народ должен быть един в желании благополучия и процветания для своей Родины» - Муфтий Украины шейх Ахмед Тамим.

22 січня Україна відзначила сторіччя Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки (УНР і ЗУНР). З цієї нагоди на Софійській площі в Києві зібралося кілька тисяч громадян.

В урочистих заходах взяли участь президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, голова ПЦУ митрополит Київський і всієї України Єпіфаній, глава ДУМУ Муфтій України шейх Ахмед Тамім та інші громадські та політичні діячі.
У своїй промові Президент України підкреслив, що досвід національно-визвольної боротьби та української держави початку ХХ століття має ще один важливий для українців вимір – тепер вони зобов’язані не повторити помилки наших попередників і зробити правильні висновки з уроків історії.

Також була проведена традиційна акція з’єднання двох берегів Дніпра «живим» ланцюгом.

Говорячи про зародження традиції «живих ланцюгів» в День Соборності, потрібно згадати 21 січня в 1990 року, коли патріотичні сили організували «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, вона символізувала духовну єдність східних і західних земель України. За різними оцінками, участь в акції взяли від 0,5 до 3 мільйонів українців.

«Україна – велика багатонаціональна країна, але її народ повинен бути єдиний в бажанні благополуччя і процвітання для своєї Батьківщини. Кожен з нас повинен прагнути знайти спільне, щоб рука об руку працювати на благо України, її розвиток, щоб наші діти бачили тільки мирне небо над головою» – поділився Верховний Муфтій України шейх Ахмед Тамім.