ДУМУ організувало соціальну допомогу старейшиман Києва

486
ДУМУ организовало социальную помощь старейшинам Киева_2018

Мусульманська громада України почала стрімко розвиватися відразу після набуття країною незалежності. Це стало можливим завдяки самовідданій праці старійшин, які, після 80 років тоталітарного режиму, пам’ятали про свою релігію і мусульманські традиції. З відмовою держави від атеїстичного режиму мусульмани змогли відкрито навчати релігії своїх дітей і рідних.

Після 25 років шляху просвіти і роботи на поширення добра, молоде покоління ставиться до аксакалів, як вчив цього Пророк Мухаммад: пам’ятає і шанує тих, хто починав це відродження.

Духовне управління мусульман України з ініціативи молодіжного мусульманського руху систематично проводить заходи для старшого покоління.

Так, 11 травня в конференц-залі головної мечеті країни за підтримки Всекраїнського асоціації мусульманок відбувся фуршет для старійшин київської громади. Напередодні Рамадану гості отримали «пакети допомоги» з продуктами, необхідними для приготування іфтарів.

Подібний захід провели активістки Асоціації в Харкові, де в мечеті «Баракят» аксакали також отримали соціальну допомогу.