Казахстан на шляху відродження ісламської цивілізації

360
Казахстан на пути возрождения исламской цивилизации_2018

2 березня Верховний Муфтій України шейх Ахмед Тамім взяв участь у Форумі мусульманських вчених Євразії на тему: «Ісламська цивілізація на Євразійському просторі: минуле, сьогодення і майбутнє». З’їзд був організований Духовним управлінням мусульман Республіки Казахстан для розширення уявлення про методи поширення політики миру, безпеки і справедливості.

Форум зібрав понад 30 представників світового духовенства з 20 країн Європи і Центральної Азії.

Представниками від приймаючої сторони були: Верховний муфтій Республіки Казахстан Серікбай кажи Ораз, Голова Сенату Касим-Жомарт Токаєв, Голова Комітету у справах релігій Онгарбаев Єркін Ануаровіч, а також представники органів державної влади, представники релігійних навчальних закладів, обласних муфтіятів.

Верховний Муфтій України шейх Ахмед Тамім виступив з доповіддю «Міжконфесійне співробітництво – основа міжрелігійного миру та боротьби з екстремізмом».

Він підкреслив, що Іслам чистий від будь-якого роду крайнощів, але негативну інформацію про Іслам суспільство отримує в результаті руйнівної діяльності різних сект і через те, що часто релігійні гасла використовуються різними екстремістськими рухами.

В ході Форуму обговорювалися питання збереження ісламського спадщини, відродження праць найавторитетніших мусульманських вчених Середньої Азії, як імами Абу Ханіфа, Абу Мансур Аль-Матуріді, Ан-Насаф, Баhауддін Накшбанді, Аль-Бухарі, Ат-Тірмізі і багатьох інших.

Учасники форуму висловилися за необхідність розробки оновлених підходів для поширення правильного ісламського вчення для протистояння радикалізму, і цей процес можуть очолити кращі духовні авторитети – улеми, теологи і релігієзнавці.

За результатами зустрічі була висловнена думка про необхідність будувати конструктивний діалог і систематизувати просвітницьку роботу в суспільстві.


[su_slider source=”media: 23499,23500″ limit=”100″ link=”lightbox” width=”800″ height=”500″ mousewheel=”no” autoplay=”6000″ speed=”6000″]