У Сумському державному університеті пройшла лекція про культуру мусульманина

305

З кожним роком українські ВНЗ приймають все більше іноземних студентів. Згідно з даними Міністерства освіти і науки України, щорічний приріст іноземних студентів становить 10%, а в цілому в українських ВУЗах навчається понад 62 тисяч студентів з інших держав, серед яких переважна більшість – це молоді люди з країн, що традиційно сповідують Іслам.

Імам Сум на запрошення Сумського державного університету провів лекцію для гостей України на тему «Культура і моральність».

22 лютого в актовій залі університету зібралося понад 1200 студентів, вихідців з арабських країн. Імам Шаміль нагадав їм, що мусульманин повинен бути подібний до дощу: де б не пройшов, від нього є користь. Молоді люди повинні бути красивим прикладом моралі і поведінки, адже вони представники ісламського світу в Україні, тому від них багато в чому залежить ставлення людей до нашої релігії.

Духовне управління мусульман України веде активну просвітницьку роботу з молоддю, щоб розвінчати неправильні стереотипи про нашу релігію та підвищити рівень релігійної освіченості народу.